Reforma zdravotnictví: Patří do zdravotnictví slovo „byznys“?

zobrazeno 1682x

Uveřejněno 23. července 2005

Třetí konference z cyklu Euro Fora Zdravotnictví: šest klíčů k reformě, která se uskutečnila 23. června 2005 v Praze.

Hledání odpovědí na klíčové otázky ozdravení zdravotnického systému v ČR dospělo na platformě Euro Fora do své poloviny. Na třetí konferenci z kontinuálního cyklu běžícího již od dubna tohoto roku diskutovali odborníci problematiku zdravotnických zařízení, jejich efektivního řízení, restrukturalizace a transformace i optimálního poskytování zdravotní péče.

Konference se konala 23. června 2005 už tradičně v kongresovém sále hotelu Pyramida v Praze 6. Navázala na předchozí dvě diskuse Klíč první: poznání šíře a hloubky problému financování zdravotnictví aneb Jak dlouho je ještě současný systém udržitelný? (duben 2005) a Klíč druhý: postavení občana v systému zdravotnictví aneb Reforma zdravotnictví: pacient, nebo občan? (květen 2005). Také tentokrát ji uspořádal Institut ekonomických studií (IES) při Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV UK) v Praze.

Příští konference z cyklu Zdravotnictví: šest klíčů k reformě se pod názvem Klíč čtvrtý: role zdravotních pojišťoven aneb Zdravotní pojišťovny - bankomaty, nebo nákupčí? uskuteční v září roku 2005. Přesný termín konání bude v průběhu měsíce srpna zveřejněn na webových stránkách Euro Fora.